400 g raugintų kopūstų,
po 1 obuolį ir
svogūną,
200 ml daržovių sultinio,
100 g grietinės,
800 g kalakutienos filė,
po 1 raudoną ir
žalią saldžiąją papriką,
bulvę,
petražolių šakelę,
po 2 šaukštus sviesto ir aliejaus,
1 šaukšto maltų saldžiųjų paprikų,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną, nuluptą obuolį be sėklalizdžių smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apkepinkite svogūnus, sudėkite kopūstus, obuolį, supilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20 min.
Bulvę nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Tarkį sudėkite į keptuvę su kopūstais, supilkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ir palaukite, kol užvirs. Nuplautą kalakutienos filė nusausinkite ir supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais.
Paprikas nuplaukite, išimkite sėklalizdžius, o minkštimą supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kalakutieną, paprikas, pagardinkite druska, pipirais, paprikų milteliais ir kepkite apie 8-10 min. Po to perdėkite į keptuvę su kopūstais ir pakaitinkite. Paruoštą guliašą pabarstykite petražolių lapeliais ir patiekite.