300 g minkštos veršienos,
400 g moliūgo,
po 1 svogūną,
obuolį,
160 g virtų bulvių kukulių (tinka pirktiniai šaldyti),
1 šaukštelio miltų,
po 1 šaukštą grietinėlės,
sviesto,
2 stiklinių vandens,
2 šaukštų šviežių petražolių lapelių,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabaliukais maždaug po 30 g, pabarstykite druska, pipirais ir apkepinkite svieste su smulkintais svogūnais. Kai mėsa pasidengs rusva plutele, pabarstykite miltais ir dar 3 min. pakepinkite. Suberkite supjaustytą obuolį, supilkite karštą grietinėlę, vandenį ir uždengus dangčiu troškinkite, kol mėsa pasidarys minkšta.
Iš moliūgo minkštimo išskobkite kukulius. Pusę jų išvirkite aliejuje, o kitus sudėkite į nedidelį kiekį verdančio vandens ir išvirkite ant labai silpnos ugnies. Bulvių kukulius taip pat išvirkite. Guliašą pabarstykite žalumynais ir patiekite su moliūgų bei bulvių kukuliais.