1 silkės,
150 g salotinių trūkažolių arba kitokių mėgiamų salotų,
1 šaukšto garstyčių miltelių,
2 šaukštų vandens,
3 šaukštų balzamiko acto,
1 šaukštelio krienų,
2 šaukštų sojų padažo,
šlakelio balto sauso vyno,
ryšelio svogūnų laiškų,
2 šaukštelių keptuvėje paskrudintų sezamų sėklų.
GAMINIMAS:
Silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pagaminkite marinatą. Sumaišykite garstyčių miltelius su vandeniu, atidėkite. Sumaišykite actą, vyną, sojų padažą, krienus, garstyčias, įpilkite virinto vandens. Silkę dėkite į marinatą ir palikite 15-20 min.
Salotas suplėšykite stambiai, svogūnų laiškus supjaustykite žiedeliais. Salotas sudėkite į didelę lėkštę, suberkite pusę svogūnų, ant viršaus išdėliokite silkės gabaliukus, pašlakstykite marinatu ir aliejumi, pabarstykite sezamų sėklomis ir likusiais svogūnais.