500 g bulvių,
400 g dešros,
2 svogūnų,
1 šaukšto pomidorų tyrės,
1 podoro,
500 ml mėsos sultinio,
žiupsnelio aitriųjų ir saldžiųjų paprikų miltelių,
2 šaukštų grietinėlės,
1 šaukšto kapotų petražolių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Pakepinkite svogūną, suberkite dešros griežinėlius, smulkiai supjaustytas žalias bulves ir paskrudinkite. Pabarstykite paprikų milteliais, išmaišykite ir tuoj pat supilkite mėsos sultinį, įmaišykite pomidorų tyrę, supjaustytą pomidorą, prieskonius ir žalumynus.
Dar kartą gerai išmaišykite - produktai turi būti beveik apsemti. Viską troškinkite, kol bulvės suminkštės. Tuomet supilkite grietinėlę ir jei reikia, dar pridėkite prieskonių. Jei mėgstate rūgščiau, galite į guliašą įdėti laurų lapelį, marinuotą agurkėlį.