500 g baltųjų pupelių,
50 g rūkytos šoninės,
1 l vištienos sultinio,
svogūnas,
morka,
saliero stiebas,
skiltelė česnako,
2 šaukštai aliejaus,
2 laurų lapai,
ryšulėlis petražolių,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Pupeles nuplaukite, užpilkite vandeniu, palikite per naktį išmirkti, prieš ruošiant sriubą išvirkite pasūdytame vandenyje. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, trumpai pakepinkite, įmaišykite šiaudeliais pjautytą šoninę. Kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, tik neperkepkite svogūnų, nes apkars. Baigiant kepti išspauskite česnaką.
Sudėkite griežinėliais pjaustytą salierą ir šiaudeliais tarkuotas morkas, kepkite maždaug 2 min., kol suminkštės daržovės. Supilkite sultinį, suberkite pupeles, užvirinkite sriubą, įmeskite laurų lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Virkite ant mažos ugnies 10-15 min. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus užberkite kapotų petražolių.