400 g gabalėliais pjaustytų moliūgų,
2 šaukštai aliejaus,
3 česnakų skiltelės,
ketvirtadalio smulkintos aitriosios paprikos,
200 ml žuvų sultinio,
0,5 šaukštelio akmens druskos,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
200 g bet kokios baltosios žuvies,
šaukštelis citrininių žuvų prieskonių,
100 g lukštentų virtų krevečių.
GAMINIMAS:
Nedideliais gabalėliais supjaustytą, specialiais prieskoniais pagardintą žuvį iškepkite orkaitėje. Puode su storu dugnu įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus česnakus bei aitriąsias paprikas ir maišydami kiek pakepinkite. Sudėkite moliūgus ir kepinkite dar kelias minutes.
Supilkite sultinį, puodą uždenkite. Virkite, kol moliūgai suminkštės. Sutrynus elektriniu plakikliu, sriubą dar sykį užvirinkite ir paskaninkite grietinėle. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite po kelis gabalėlius keptos žuvies, įberkite krevečių.