500 ml kvietinių miltų,
25 g mielių,
25 g sviesto,
kiaušinio baltymas,
šaukštelis druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
šaukštas sezamų,
tiršto pomidorų padažo,
džiovintų mairūnų arba raudonėlių.
GAMINIMAS:
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37 laipsnių temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų, supilkite kiaušinio baltymą.
Išmaišykite tešlą, uždenkite rankšluoščiu ir kildinkite maždaug valandą. Pamažu beriant miltus išminkykite tešlą, ji turi būti lengva ir minkšta, todėl nepadauginkite miltų. Iškočiokite iš tešlos stačiakampį lakštą, aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite mairūnais arba raudonėliais, supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis.
Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi, sudėkite susuktas juosteles, kildinkite, kol pakils beveik dvigubai, pabarstykite sezamais. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje, kol juostelės gražiai apskrus, taps lengvos ir traškios. Atvėsinkite ir laikykite sausoje vietoje. Valgykite vienas kaip užkandį prie vyno arba tiekite su vytintu kumpiu, sūriu ir alyvuogėmis.