10 salotų lapų,
4 kiaušiniai,
4 kubeliais supjaustytos batono riekės,
250 g pusiau perpjautų šparaginių pupelių (gali būti šaldytos),
250 g pomidorų,
200 g konservuotų tunų,
3 ančiuvių filė,
raudona paprika,
šaukštas sūdytų kaparėlių,
50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 g svogūnų laiškų,
šaukštas baltojo vyno acto,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
po šaukštą smulkintų peletrūnų ir
petražolių,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, pakepkite batono kubelius. Pasūdytame vandenyje išvirkite šparagines pupeles. Į dubenį dėkite supjaustytus pomidorus, papriką, alyvuoges, svogūnų laiškus. Nusausintą tuną bei ančiuvius susmulkinkite ir dėkite į dubenį. Taip pat įdėkite kaparėlius, šparagines pupeles.
Aliejų, actą, česnako skilteles, peletrūnus, petražoles, druską ir pipirus išsukite plakikliu ar šakute. Viską išmaišykite. Tiekiant kiekvieną lėkštę padenkite salotų lapais, ant viršaus dėkite sumaišytas salotas, papuoškite kiaušinių ketvertukais ir keptais skrebučiais.