2 skumbrės,
šaukštas kvietinių miltų,
šaukštas sviesto,
3 šaukštai tarkuoto sūrio,
3 šaukštai sauso baltojo vyno,
2 šaukštai grietinėlės,
200 g pievagrybių,
kiaušinio trynys,
druskos,
pipirų,
citrinos sulčių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Nuvalytas skumbres pasūdykite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpintame svieste iš abiejų pusių apkepkite skumbres. Į kitą keptuvę dėkite likusį sviestą, įberkite miltus, įpilkite šiek tiek vandens.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinos sultimis. Įmuškite trynį ir gerai išmaišykite. Svieste pakepti ir pievagrybius. Viską (pievagrybius ir paruoštą padažą) užpilkite ant iškeptos žuvies.