Sūrio ir svogūnų pyragėliai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūrio ir svogūnų pyragėliai


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

250 g sluoksniuotos bemielės tešlos (vienas didelis lakštas),
3 baltieji svogūnai,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai rudojo cukraus,
2 šaukštai balzaminio acto,
gabalėlis baltųjų pelėsių sūrio,
saujelė kedrinių pinijų,
žiupsnelis čiobrelių.

GAMINIMAS:

Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį ir taps perregimi, suberkite cukrų.

Įmaišykite balzaminį actą, įpilkite 2 šaukštus vandens. Vis pamaišydami kepkite ant mažos ugnies maždaug 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, vidutyje dėkite šaukštelį karamelizuotų svogūnų, ant viršaus - sūrio griežinėlį, pabarstykite čiobreliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pakils ir šiek tiek apskrus. Baigiant kepti ant viršaus užberkite kedrinių pinijų. Vietoj sūrio ant pyragėlių galima dėti ančiuvių, puselėmis pjaustytų vyšninių pomidorų arba juodųjų alyvuogių.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668