8 kiaušiniai,
po 2 stiklines cukraus ir
miltų,
šaukštelis vanilinio cukraus,
keli dideli obuoliai,
200 g razinų,
šaukštas maltų migdolų,
15 g sviesto,
pagal skonį cinamono ir
miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:
Cukrų ir kiaušinius išplakite iki vientisumo. Suberkite miltus, maltus migdolus ir gerai išmaišykite. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir išskobus sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą, suberkite nuplautas razinas ir tolygiai sukrėskite tešlą.
Viršų papuoškite obuolių skiltelėmis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kepinys įgaus rusvą atspalvį. Atvėsusį pyragą apibarstykite cinamonu ir milteliniu cukrumi. Skanu valgyti su ledais arba trintomis braškėmis.