100 g imbierų šaknų,
2 šaukštai medaus,
šaukštelis medaus krūmų arbatžolių,
1,5 l vandens,
pusės citrinos ir
apelsino sulčių,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių,
saujelė gvazdikėlių,
pusė greipfruto,
2 cinamonų lazdelės,
keli žvaigždiniai anyžiai.
GAMINIMAS:
Nuvalytas imbierų šaknis sutarkuokite. Su medaus krūmo arbatžolėmis ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis sumeskite į gilų indą. Užplikykite verdančiu vandeniu. Į du dailios formos aukštus stiklinius puodelius išdalykite medų, supilkite išspaustas citrinos ir apelsino sultis.
Greipfrutą nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, į žievelę prismaigstykite gvazdikėlių. Po dvi skilteles įmeskite į kiekvieną stiklinaitę. Pravėsusią arbatą perkoškite, supilkite į paruoštus indus ir gerai išmaišykite. Įmeskite po žvaigždinį anyžių, puoškite cinamonų lazdele.