Kriaušės vyne receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kriaušės vyne


INGREDIENTAI:

2 nedidelės prisirpusios saldžios kriaušės,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
tarkuotų žaliosios citrinos žievelių,
2 stiklinės raudonojo sauso vyno,
pagal skonį gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
cinamono,
kelios cinamonų lazdelės,
šviežių mėtų lapelių ir
apelsinų skiltelių (papuošti),
saujelė bruknių.


GAMINIMAS:

Kriaušes nuplaukite, nulupkite, kotelius palikite. Į nedidelį puodelį supilkite vyną, sumeskite šiek tiek patrintus prieskonius, sveikas cinamonų lazdeles ir užvirinkite. Į verdantį vyną dėkite kriaušes ir pavartant virkite ant silpnos ugnies 10-15 min. (kriaušės neturi ištižti), kol suminkštės.

Paruoštas kriaušes ir cinamonų lazdeles išgriebkite ir atvėsinkite. Nuo kriaušių likusį vyną perkoškite ir kaitinkite, kol gerokai sutirštės. Tada suberkite bruknes. Kriaušes tiekite aplietas vyno padažu su cinamonų lazdelėmis ir apelsinų skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668