2 nedidelės prisirpusios saldžios kriaušės,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
tarkuotų žaliosios citrinos žievelių,
2 stiklinės raudonojo sauso vyno,
pagal skonį gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
cinamono,
kelios cinamonų lazdelės,
šviežių mėtų lapelių ir
apelsinų skiltelių (papuošti),
saujelė bruknių.
GAMINIMAS:
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, kotelius palikite. Į nedidelį puodelį supilkite vyną, sumeskite šiek tiek patrintus prieskonius, sveikas cinamonų lazdeles ir užvirinkite. Į verdantį vyną dėkite kriaušes ir pavartant virkite ant silpnos ugnies 10-15 min. (kriaušės neturi ištižti), kol suminkštės.
Paruoštas kriaušes ir cinamonų lazdeles išgriebkite ir atvėsinkite. Nuo kriaušių likusį vyną perkoškite ir kaitinkite, kol gerokai sutirštės. Tada suberkite bruknes. Kriaušes tiekite aplietas vyno padažu su cinamonų lazdelėmis ir apelsinų skiltelėmis.