250 g kreminės varškės,
250 ml plaktos grietinėlės,
10 kakavinių biskvitinių sausainių,
2 šaukštai sviesto,
4 šaukštai cukraus,
vanilinio cukraus,
cinamono,
šaukštas nutarkuotų citrinos žievelių,
indelis virto sutirštinto kondensuoto pieno,
keli obuoliai,
50 ml brendžio.
GAMINIMAS:
Varškę, 2 šaukštus cukraus ir plaktą grietinėlę išsukite iki vientisumo. Biskvitinius sausainėlius sulaistykite brendžiu, kad suminkštėtų. Į aukštas stiklines taures pakaitomis sluoksniuokite varškę, sausainėlius, pilkite sutirštinto pieno. Viršutiniam deserto sluoksniui varškę išspauskite konditeriniu švirkštu, kad išeitų dailus bokštelis.
Obuolius nuplaukite, neišskobus sėklalizdžių, supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, berkite 2 šaukštus cukraus, citrinų žieveles, pagal skonį cinamono, jei norite, dar šiek tiek vanilinio cukraus. Pakaitinkite.
Kai masė sutirštės, sumeskite obuolių skritulėlius, atsargiai apvelkite karameline mase. Išgriebkite ir atvėsinkite. Desertą 4 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite su karameliniais obuolių griežinėliais.