500 g viščiukų kepenėlių,
200 g viščiuko krūtinėlės,
kiaušinis,
80 g sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų,
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
džiovintų arba šviežių čiobrelių,
kelios šviežios figos,
saujelė kapotų petražolių.
M a r i n a t u i:
nutarkuotų pusės apelsino žievelių,
po 2 šaukštus portveino, ir
brendžio,
pusės apelsino sulčių,
pagal skonį druskos.
U ž p i l t i:
figų džemo arba balzaminio figų padažo.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir išpjausčius visas plėves susmulkinkite. Viščiuko krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais. Iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino sulčių, portveino ir brendžio paruoškite marinatą. Į jį sumeskite kepenėles, smulkintą krūtinėlę ir bent 12 val. pamarinuokite.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Iki gelsvumo pakepinkite šaukšte sviesto. Kai mėsa išsimarinuos, išgriebkite ją iš marinato, gerai nuvarvinkite, jei reikia, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir su svogūnais sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, pasūdykite.
Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais. Išmaišykite. Sukrėskite į stačiakampę skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Paštetą atvėsinkite ir padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite petražolėmis. Tiekite su skrudintomis ir žalumynų sviestu apteptomis baltos duonos riekelėmis ir figų džemu.