Maždaug 2-2,5 kg žąsis,
po šaukštelį prieskonių (kmynų, raudonėlių, rozmarinų, čiobrelių, šalavijų, grūstų juodųjų pipirų ir kapotų česnakų),
apelsinų sulčių.
Į d a r u i:
apie 500 g džiovintų vaisių (slyvų, obuolių, razinų, kriaušių, abrikosų),
100 ml brendžio,
pusė puodelio džiūvėsėlių,
pagal skonį cinamono,
tarkuotų muskatų,
kelios apelsino skiltelės (papuošti),
pusė stiklinės apelsinų sulčių (paukščiui pašlakstyti, kol keps).
GAMINIMAS:
Žąsį nuplaukite, gerai išvalykite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Paruoškite prieskonių mišin: sumaišykite po šaukštelį kmynų, čiobrelių, šalavijų, rozmarinų, raudonėlių, smulkintų juodųjų pipirų, kapotų česnakų. Prieskoniais labai gerai "išmasažuokite" paukštį, tada apšlakstykite apelsinų sultimis ir bent parą palikite pasimarinuoti - bus minkštesnis.
Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, didesnius susmulkinkite ir pusę paros mirkykite brendyje. Nuvarvinusi sumaišykite su džiūvėsėliais ir prieskoniais. Žąsį prikimškite įdaro, apšlakstykite nuo vaisių likusiu brendžiu ir dėkite į kepimo skardą. Marinuotą paukštį kepkite apie 25 min. iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje krūtinėle į viršų.
Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir pakaitomis maždaug po 45 min. kepkite iš abiejų šonų. Visą laiką vis pašlakstykite apelsinų sultimis. Kepama paukštiena nesudžius, jei į orkaitę įstatysite indą su vandeniu.