T e š l a i:
200 g miltų,
150 g sviesto,
3 šaukštų vandens,
druskos.
Į d a r u i:
150 g šaltai rūkytos žuvies (upėtakio, lašišos),
300 g brokolių,
kapotų krapų,
4 kiaušinių,
400 ml neriebios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Brokolius išskirstykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumaišykite kambario temperatūros sviestą su miltais, žiupsneliu druskos, įpilkite vandens, Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą. Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočiokite ploną lakštą.
Jį atsargiai įklokite į kepimo formą. Tešlą prispauskite prie formos kraštų. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Ant tešlos išdėliokite žuvies juosteles, apvirtus brokolių žiedynus ir kapotus krapus. Apliekite plaktų kiaušinių ir grietinėlės mišiniu.
Pašaukite į 175 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite 40 min. (į vidurį įbeskite medinį smeigtuką, tuomet lengvai patikrinsite, ar iškepė). Supjaustykite gabaliukais ir patiekite su šviežiomis salotomis arba puodeliu sultinio. Vietoje brokolių galite naudoti žiedinius kopūstus.