4 gabalų sterko filė,
svogūnų laiškų,
4 šaukštų sviesto,
250 ml žuvies sultinio,
200 ml grietinėlės,
saujos salierų lapų,
druskos,
pipirų,
3 šaukštų citrinų sulčių,
250 g šparaginių pupelių,
2 morkų,
200 g salierų stiebų,
1 cukinijos,
3 šaukštų miltų,
1 kiaušinio,
100 g džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Svogūnų laiškus supjaustykite ir apkepkite su 2 šaukštais sviesto. Įpilkite žuvies sultinio, grietinėlės ir virkite, kol skysčio sumažės perpus. Padažą padėkite šiltai. Nupjaustykite šparaginių pupelių galus. Morkas, salierus, cukiniją smulkiai supjaustykite. Šparagines pupeles virkite pasūdytame vandenyje 10 min.
Likusias daržoves virkite 8 minutes. Žuvies filė apibarstykite prieskoniais, apšlakstykite 2 šaukštais citrinų sulčių, apvoliokite miltuose. Merkite į kiaušinio plakinį. Salierų lapus sukapokite, sutrinkite, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šaukštą citrinos sulčių.
Džiūvėsėlius sumaišykite su salierais, apvoliokite žuvį ir kepkite su 2 šaukštais sviesto po 4 min. iš kiekvienos pusės. Daržoves nukoškite, sudėkite į lėkštes su filė ir padažu. Garnyrui galite patiekti juostinių makaronų.