400 šviežių uogų (tinka ir šaldytos),
2 šaukštų cukraus,
800 g bulvių,
3 šaukštų sviesto,
5 šaukštų manų košės,
1/2 stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
žiupsnio druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, išvirkite, nukoškite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į bulvių košę įdėkite šaukštą sviesto, manų košę, įberkite miltus, žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius. Išminkykite elastingą tešlą ir iš jos padarykite ritinį.
Jį supjaustykite į 8 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko padarykite blynelį. Uogas sumaišykite su cukrumi. Ant kiekvieno blynelio dėkite uogų, "suklijuokite" virtinius. Virtiniu dėkite į verdantį vandenį ir virkite 12 min.