200 g šviežių arba šaldytų špinatų,
350 g miltų,
4 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
1 skiltelės česnako,
5 svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
200 g maltos mėsos,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, 3 kiaušinių, 3 šaukštų vandens ir druskos išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 min. Česnaką ir 2 svogūnus smulkiai sukapokite ir apkepkite su sviestu. Špinatus susmulkinkite, sumaišykite su mėsa ir svogūnais.
Likusių kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sudėkite į faršą. Įberkite džiūvėsėlių, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Tešlą padalykite perpus, iškočiokite 6 cm pločio juostas. Ant vienos juostos kas 6 cm dėkite po šaukštą įdaro. Plaktu baltymu patepkite tešlą tarp įdaro. Ant viršaus uždėkite antrąją juostą.
Prispauskite ir supjaustykite 6x6 cm kvadratus. Palikite 15 min. Tuomet virkite pasūdytame vandenyje 10 min. Likusius svogūnus supjaustykite žiedais. Apkepkite aliejuje. Koldūnus išdėliokite lėkštėse, užpilkite karštu sultiniu, apibarstykite keptais svogūnais. Pabarstykite svogūnų laiškų žiedeliais.