900 g brokolių,
4 šaukštų aliejaus,
3 česnako skiltelių,
paprikos miltelių,
10 ančiuvių arba plonai supjaustytos silkės filė,
1 citrinos,
druskos,
pipirų.
S k r e b u č i a m s:
6 riekelių baltos duonos,
1 česnako skiltelės,
alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite brokolius. Kai vanduo su brokoliais užvirs, nukoškite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, aptepkite susmulkintus česnakus. Suberkite paprikos miltelius, išjunkite ugnį, sudėkite ančiuvius ir maišykite, kol jie pradės lydytis. Į paruoštą padažą sudėkite brokolius, įberkite pipirų.
Dar įpilkite šlakelį vandens, kuriame virė brokoliai (pusę samčio), padidinkite ugnį ir viską virkite 5-10 min. Brokoliai turi būti traškūs. Apšlakstykite citrinų sultis. Skrebučiams duoną paskrudinkite orkaitėje arba skrudintuvėje, įtrinkite česnaku, apšlakstykite alyvų aliejumi. Brokolius su padažu sudėkite ant skrebučiu ir patiekite.