2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelių,
200 g grūdėtosios varškės,
avokado,
pomidoro arba saujos vyšninių pomidorų,
šaukšto žaliojo "Pesto" bazilikų padažo.
GAMINIMAS:
Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 5 min. paskrudinkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje. Įtrinkite jas česnaku. Sumaišykite grūdėtąją varškę, nuluptą ir supjaustytą avokadą, susmulkintus pomidorus ir žaliąjį padažą. Užtepkite ant duonos ir patiekite.
Žaliąjį bazilikų padažą galite pasigaminti namuose: šviežią baziliką sutrinkite kartu su smulkinta česnako skiltele; pagardinkite druska ir raudonėliu. Įberkite paskrudintų kedrų riešutų, 0,5 stiklinės tarkuoto kieto sūrio, viską sugrūskite arba sumalkite. Į masę įpilkite šaukštelį citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus tiek, kad padažas nebūtų nei per skystas, nei per tirštas.