Morkų užtepas su fetos sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų užtepas su fetos sūriu


INGREDIENTAI:

800 g morkų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus ir
šlakelio apšlakstymui,
1 šaukšto stambiai sugrūstų kmynų,
2 šaukštų kapotų mėtų,
100 g fetos sūrio,
druskos,
pipirų,
baltos duonos arba bandelių,
25 g sviesto.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ištirpinkite sviestą. Bandeles arba baltos duonos riekeles pašildykite orkaitėje keletą minučių. Tada bandeles perpjaukite išilgai į dvi dalis ir aptepkite sviestu. Kepkite 10-15 minučių.

Orkaitės karštį padidinkite iki 200 laipsnių. Morkas supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska ir pipirais. Uždenkite folija ir kepkite 40-45 minutes. Morkas galima ir virti, tačiau keptos morkos yra skanesnės.

Morkas šiek tiek ataušinkite ir sutrinkite šakute arba elektriniu smulkintuvu.Suberkite kmynus, mėtas, druskos, pipirų pagal skonį ir viską apibarstykite feta ir apšlakstykite aliejumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668