Lašišų filė pyragas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lašišų filė pyragas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,8 kg (2 gabalai) lašišų filė (be kaulų),
1 arb. šaukštelis kapotų krapų,
citrinų sulčių,
truputis druskos,
pipirų,
30 g sviesto,
250 g šaldytų arba šviežių špinatų,
250 g neriebaus fermentinio sūrio,
750 g sluoksniuotos tešlos,
1 svogūnas,
1 kiaušinio trynys.

P a p u o š t i:
citrinų,
petražolių,
mažų pomidorėlių.

GAMINIMAS:

Lašišų filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir krapais. Marinuokite apie 1-2 val. Špinatus pakepkite su trupučiu sviesto ir atvėsusius sumaišykite su tarkuotu sūriu. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite 20x40 cm dydžio lakštą. Ant tešlos (prie 20 cm ) dėkite vieną lašišos gabalą, ant jo - špinatus su sūriu bei griežinėliais supjaustytus ir pakeptus svogūnus.

Ant viršaus dėkite antrą filė gabalą. Tada užlenkite kitą tešlos dalį, uždengdami lašišą. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir gerai suspauskite. Viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. Patiekite su citrinų griežinėliais, mažais pomidorėliais ir petražolėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668