T e š l a i:
325 g kvietinių ir
100 g kukurūzų miltų,
125 g sviesto,
70 g natūralaus jogurto,
šaukštelis cukraus,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
1 kg pomidorų,
125 g tarkuoto parmezano sūrio,
8 aliejuje konservuoti ančiuviai,
100 g maltų džiūvėsėlių,
200 g ožkų sūrio,
2 saujos juodųjų alyvuogių,
rozmarinų,
2 šaukšteliai pankolių,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite sviesto gabalėlius ir sutrinkite. Sukrėskite jogurtą, įpilkite 100 ml vandens ir suminkykite tešlą. Atvėsinkite šaldytuve. Nuplautus ir nusausintus pomidorus supjaustykite griežinėliais, ožkų sūrį sutrupinkite. Iš marinato išgriebtus ančiuvius supjaustykite gabalėliais.
Iš atšaldytos tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir įtieskite į kepimo formą. Ant tešlos lakšto, nuo kraštų paliekant po 8 cm atstumą, tolygiai paskirstykite džiūvėsėlius. Ant jų suberkite parmezaną, smulkintus ančiuvius bei ožkų sūrį, alyvuoges, smulkintus pomidorus, pankolius, rozmarinus.
Pabarstykite druska, pipirais. Tešlos kraštus užlenkite į viršų, gražiai apspaudykite pirštais, kad suliptų. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių. Tiekite karštą.