400 g sūdytos lašišos filė,
150 g šaltai rūkytos lašišos filė,
didesnis raudonasis svogūnas,
sauja šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
žalioji citrina,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio acto,
2 saujelės šviežių gražgarsčių,
pagal skonį druskos,
cukraus,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Atšaldytus žirnelius nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Abiejų rūšių lašišą supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į dubenį ir apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Suberkite žirnelius, smulkintus raudonuosius svogūnus, supilkite balzaminį actą, aliejų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus ir atsargiai išmaišykite.
Į apvalų dubenį sudėkite gražgarstes. Ant viršaus sukrėskite lašišos masę, kiek paspauskite šaukštu ir gražiai išlyginkite. Uždenkite dubenį plietileno plėvele ir porai valandų padėkite į šaldytuvą. Tiekite su balta duona.