800 g kiaulienos nugarinės,
2 svogūnai,
300 g virtų miško grybų,
kiaušinis,
2 šaukštai sviesto,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių,
tarkuoto muskato,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite, bet ne per plonai. Pabarstykite druska ir pipirais. Supjaustykite kubeliais svogūnus. Nuvarvinkite ir susmulkinkite grybus.
Įkaitintame svieste trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir tarkuotu muskatu. Trumpai pakepkite ir palikite atvėsti. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Dėkite ant mėsos griežinėlio įdaro, suimkite kraštus ir persmeikite mediniais pagaliukais.
Apibarstykite mėsos "ryšulėlius" džiovintais čiobreliais, įvyniokite į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 val. 20 min. Tiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.