Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas,
nedidelis svogūnas,
0,5 l vištienos arba daržovių sultinio,
0,5 l lieso pieno,
gabalėlis rūkytos šoninės,
gabalėlis pelėsinio sūrio,
druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalykite nedideliais žiedynais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dideliame puode užvirinkite sultinį, sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir smulkintą svogūną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir pavirkite maždaug 15 min. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti.
Susmulkinkite daržoves elektriniu grūstuvu. Kai masė taps vientisa, įmaišykite pieną. Pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir užvirinkite. Keptuvėje apkepkite plonais griežinėliais pjaustytą šoninę. Į dubenėlį įpilkite sriubos, ant viršaus užtrupinkite pelėsinio sūrio, uždėkite kelis keptos šoninės gabaliukus. Tiekite su skrudinta balta duona.