Pyrago p a g r i n d u i:
250 g sausainių,
50 g sviesto,
2 šaukštai cukraus.
Varškės k r e m o sluoksniui:
400 g varškės,
300 ml grietinėlės,
3-4 šaukštai cukraus,
arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių,
vyšnių džemo.
GAMINIMAS:
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite, paspauskite delnu, kad neliktų tarpelių. Varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite citrinų sultis.
Dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į varškę. Sukrėskite varškės kremą ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstykite, pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Išimkite pyragą, sukrėskite porą šaukštų vyšnių džemo, tolygiai paskirstykite ir dar valandėlę palaikykite šaltai.