T e š l a i:
300 g miltų,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
100 g cukraus,
200 g sviesto.
Į d a r u i:
800 g rabarbarui,
200 g cukraus,
Žiupsnelio malto cinamono,
500 ml pieno,
50 g manų kruopų,
250 g varškės,
2 kiaušinių,
1 pakelio sauso vanilinio arba grietininio pudingo,
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite, įberkite druskos, cukraus, įmuškite kiaušinį ir sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą sviestą. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Po to tešlą iškočiokite. Ją įklokite į kepimo formą, padarykite aukštesnius kraštelius.
Paruoškite įdarą. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais. 100 g cukraus sumaišykite su maltu cinamonu ir užpilkite ant rabarbarų. Pieną užvirinkite, suberkite į jį manų kruopas ir virkite ant silpnos ugnies, kol kruopos išbrinks. Atvėsinkite.
Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir 100 g cukraus. Į manų košę sudėkite varškės masę ir suberkite pudingo miltelius. 200 ml grietinėlės išplakite ir sumaišykite su įdaru. Rabarbarus suberkite į sietelį, kad nubėgtų sultys.
Tuomet rabarbarus išdėliokite ant tešlos, ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite varškės masę. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45 minutes. Iškepusį pyragą atvėsinkite. Galite apibarstyti cukraus pudra.