6 kiaušinių,
150 g cukraus,
80 g miltų,
20 g krakmolo,
10 g želatinos,
200 g braškių,
1 šaukšto citrinų sulčių,
250 ml grietinėlės,
cukraus pudros ir
kakavos miltelių papuošimui.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir suplakite su 50 g cukraus. Trynius išplakite su 50 g cukraus ir 1 šaukštu karšto vandens. Į trynių masę sukrėskite baltymų masę, suberkite miltus, krakmolą. Viską išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą masę, išlyginkite ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 10 min.
Popierinį rankšluostį pabarstykite cukraus pudra ir perdėkite ant jo iškepusį biskvitą. Kepimo popierių truputį sudrėkinkite ir atsargiai nuimkite. Biskvitą kartu su rankšluoščiu suvyniokite į vyniotinį ir gerai atvėsinkite. Želatiną užmerkite. Braškes supjaustykite. 150 g uogų sumaišykite su 30 g cukraus, citrinų sultimis ir sutrinkite į tyrę.
Ją užkaitinkite ir joje ištirpinkite želatiną. Kai masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir įmaišykite į tyrę. Biskvitą atsargiai išvyniokite, aptepkite braškių kremu ir vėl suvyniokite. Padėkite į šaldytuvą 2 val. Papuoškite cukraus pudra ir kakavos milteliais.