420 g miltų,
300 ml mineralinio vandens,
7 g sausų mielių (arba 30 g šviežių),
75 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
100 rupaus malimo miltų,
10 g druskos,
75 ml alyvuogių aliejaus,
10 žaliųjų alyvuogių,
raudonos paprikos,
česnako,
saujos rozmarinų lapelių,
žiupsnelio grūstų pipirų.
GAMINIMAS:
Į dubenį įpilkite šilto vandens, įberkite 210 g persijotų miltų, suberkite sausas mieles. Išmaišykite ir palikite 1,5-2 val. šiltoje vietoje. Įberkite dar 210 g miltų, suberkite rupius miltus, druską, supilkite apelsinų sultis ir išminkykite tešlą. Įpilite 25 ml alyvuogių aliejaus ir dar kartą išminkykite.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 45 min. Dar du kartus įpilkite po 25 ml aliejaus su 45 min., pertrauka, kaskart paminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje. Alyvuoges supjaustykite plonais žiedeliais, papriką - smulkiais kubeliais, susmulkinkite česnaką, rozmarinų lapelius, apibarstykite pipirais, išmaišykite.
Šį mišinį įmaišykite į tešlą. Iš tešlos padarykite keturkampį kepaliuką. Jį dėkite ant miltais pabarstytos skardos, aptepkite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į 250 laipsnių orkaitę, kepkite 5 min. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 min., kol susidarys traški plutelė. Prie duonos labai tiks žaliasis sviestas.