Morką,
saliero stiebas,
didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
šaukštas sviesto,
125 ml balto sausojo vyno,
250 g šaldytų žirnelių,
litras daržovių sultinio,
250 g lukštentų krevečių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kapotų žalumynų,
100 g bri sūrio,
150 ml grietinėlės,
2 virti kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.
Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.