3 kiaušiniai,
pusės stiklinės cukraus,
250 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
150 g migdolų,
pagal skonį vanilinio cukraus,
cinamono,
citrinų sulčių,
jeigu norite, galite įpilti kelis lašelius migdolų esencijos,
kiaušinio baltymas.
GAMINIMAS:
Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų sultimis, cinamonu, pagal skonį pasūdykite ir vėl išplakite elektriniu plakikliu.
Iš tešlos drėgnomis rankomis formuokite pailgas nedideles duoneles (kepant jos padidės), jas aptepkite plaktu kiaušinio baltymu. Biscotti kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Pravėsusius kepalėlius supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, jas išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir palaikykite dar karštoje orkaitėje.