T e š l a i:
150 g sviesto,
180 g tarkuoto kietojo sūrio,
250 g miltų,
200 g grietinės,
1 šaukštelio druskos,
1,5 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
P a p u o š t i:
1 trynio,
po žiupsnelį aguonų,
kmynų,
sezamų,
kapotų riešutų bei
rupios druskos.
GAMINIMAS:
Sviestą gerai ištrinkite su sūriu, įmaišykite grietinę, druską bei papriką, suberkite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, ir greitai suminkykite tešlą. Ją padalykite į 2 arba 3 porcijas ir bent 2 val. palaikykite šaldytuve. Porcijas vieną po kitos iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 6 mm storio lakštais.
Formele išspauskite norimos formos sausainius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite išplaktu tryniu. Apibarstykite druska ir pagal skonį kmynais, aguonomis, riešutais, sezamais ir kt. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min., kol gražiai pagels. Tinka prie vyno, alaus.