7-8 bulvės,
5-6 džiovinti grybai,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2-3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.
Džiovinti grybai 1-2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišyta su grybų nuoviru.
Kepama orkaitėje 25-30 min. Valgoma karštas su tirpytu sviestu ir raugintais kopūstais ar agurkais pietums.