1 mažo poro,
100 g pievagrybių,
1 šaukšto sviesto,
nemažai (apie pusę šaukšto) kario prieskonių,
100 ml vandens,
50 ml balto vyno,
50 ml grietinės,
žiupsnelio druskos,
100 g išlukštentų šaldytų krevečių,
150 g makaronų,
1/3 šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų tarkuoto permazano sūrio.
GAMINIMAS:
Nuplautą porą supjaustykite griežinėliais, o grybus nedideliais gabalėliais. Puode ištirpinkite sviestą-turi gražiai pagelsti ir nustoti putoti. Suberkite kario prieskonius, gerai išmaišykite ir dėkite porus bei grybus.
Po 5 min. supilkite vandenį bei vyną ir dar 5 min. pakaitinkite neuždengtame puode. Tuomet sudėkite grietinę, pagardinkite druska ir, jei turite, tailandietiškais prieskoniais "Sambal". Išvirtus ir nuvarvintus makaronus paskaninkite pipirais ir užbarstykite sūriu, patiekite su padažu.