3 šaukštai miltų,
2 šaukštai kuminų,
1,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
900 g kiaulienos sprandinės,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
400 ml mėsos sultinio,
300 ml sauso obuolių sidro,
100 ml obuolių acto,
900 g moliūgų,
2 vidutinio dydžio morkos,
2 obuoliai.
GAMINIMAS:
Dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminus, druską ir pipirus. Sudėkite 2 centimetrų gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai išmaišykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pusę mėsos ir pusę svogūnų apkepkite keptuvėje ir suverskite į puodą.
Tuomet apkepkite likusią dalį. Į puodą su mėsa supilkite sultinį, sidrą, actą, užvirkite ir sumažinus ugnį troškinkite 20 minučių. Tuo metu nulupkite moliūgus, išimkite sėklas, o minkštąją dalį supjaustykite didokais gabaliukais.
Sudėkite į troškinį sykiu su skustomis didesniais gabaliukais pjaustytomis morkomis. Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 20 minučių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus luptus obuolius ir troškinkite dar 5-10 minučių.