2,5 l vandens,
1-1,5 kg žuvų,
1 didelio svogūno,
morkų,
kelių laurų lapelių,
krapų,
petražolių,
po 10 žirnelių kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
druskos,
marlės maišelio.
GAMINIMAS:
Nupjaustykite žuvų uodegas, pelekus, galvas. Visą tai sudėkite į marlės maišelį, užriškite ir įdėkite į puodą su vandeniu.Įdėkite išdorotas žuvis į puodą su vandeniu, visais prieskoniais, išvirkite, nugraibykite putas, tuomet išvirusias žuvis išgriebkite į kitą dubenį, o į puodą su sultiniu dėkite kitas žuvis - jeigu jų dar liko.
Dėl didelio kiekio išvirtos žuvies sultinys bus išties gardus, tirštas, sodraus, stipraus skonio. Visa tai galite virti su bulvėmis, porais bei salierais.Į žuvienę pridėkite virtų žuvų.