2,5 l vandens,
1-1,5 kg žuvų,
1 didelio svogūno,
morkų,
kelių laurų lapelių,
krapų,
petražolių,
po 10 žirnelių kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
druskos,
marlės maišelio.
GAMINIMAS:
Nupjaustykite žuvų uodegas, pelekus, galvas, nupjaukite nuo kaulų geriausią mėsytę - filė, atidėkite ją į šalį, o žuvų uodegas, pelekus, galvas, kaulus sudėkite į marlės maišelį, užriškite ir įdėkite į puodą su vandeniu. Kai užvirs, uoliai nugraibykite atsirandančias putas.
Kai putų neliks, įmeskite per pusę perpjautą galvą svogūno, susmulkintą morką, įberkite pipirų, smulkintų krapų, petražolių, sultinį pasūdykite - druskos dėkite po truputį, kartais atsargiai paragaukite, ar nepersūdėte. Viską virkite apie valandą, tuomet marlės maišelį su žuvų liekanomis ištraukite ir sumeskite į puodą geriausių žuvų mėsytę.
Vėl viską virkite apie valandą, pabaigoje į žuvienę įmeskite keletą laurų lapelių. Galite įpjaustyti į puodą kelias bulves, įmesti smulkintų porų bei salierų.