Žuvienė I receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvienė I


INGREDIENTAI:

2,5 l vandens,
1-1,5 kg žuvų,
1 didelio svogūno,
morkų,
kelių laurų lapelių,
krapų,
petražolių,
po 10 žirnelių kvapiųjų pipirų,
juodųjų pipirų,
druskos,
marlės maišelio.


GAMINIMAS:

Nupjaustykite žuvų uodegas, pelekus, galvas, nupjaukite nuo kaulų geriausią mėsytę - filė, atidėkite ją į šalį, o žuvų uodegas, pelekus, galvas, kaulus sudėkite į marlės maišelį, užriškite ir įdėkite į puodą su vandeniu. Kai užvirs, uoliai nugraibykite atsirandančias putas.

Kai putų neliks, įmeskite per pusę perpjautą galvą svogūno, susmulkintą morką, įberkite pipirų, smulkintų krapų, petražolių, sultinį pasūdykite - druskos dėkite po truputį, kartais atsargiai paragaukite, ar nepersūdėte. Viską virkite apie valandą, tuomet marlės maišelį su žuvų liekanomis ištraukite ir sumeskite į puodą geriausių žuvų mėsytę.

Vėl viską virkite apie valandą, pabaigoje į žuvienę įmeskite keletą laurų lapelių. Galite įpjaustyti į puodą kelias bulves, įmesti smulkintų porų bei salierų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668