300 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
vidutinio dydžio svogūnas,
2 skiltelės česnako,
morka,
pusė poro,
2 nedidelės bulvės,
4 riekutės skrudinamosios duonos,
200 g rūkytos vištienos filė,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų,
ryšulėlis šviežių žalumynų,
100 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. Bulves ir morką nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.