T e š l a i:
100 g auščiausios rūšies kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
po šaukštą sviesto ir
cukraus,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
po 150 g maskarponės ir
kreminės konsistencijos varškės,
100 ml plakamosios grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
pagal skonį vanilinio cukraus ir
citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite. Tešlą bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų. Nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi.
Pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.