Prancūziškas batonas,
4 nedideli virti burokėliai,
po 2 šaukštus skysto medaus,
aliejaus ir
balzaminio acto,
po pusę šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių ir
kmynų,
2 skiltelės česnako,
100 g minkšto fetos tipo sūrio.
Karamelizuotiems svogūnams:
2 svogūnai,
po šaukštą sviesto ir
rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus česnakus. Gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos karštoje orkaitėje apie 15 min.
Kol burokėliai keps, paruoškite svogūnus: juos nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste su cukrumi. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, jas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada ant kiekvienos riekelės tepkite fetos sūrio, dėkite po keptą burokėlio griežinėlį ir krėskite šaukštą svogūnų.