1 ir 1/2 stiklinės miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinio,
6 šaukštų cukraus,
3 šaukštų medaus,
45 g migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus ir žiupsneliu druskos. Miltuose padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir suminkykite tešlą. Ją susukite į foliją ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Likusius 4 šaukštus cukraus užvirinkite su medumi ir sviestu, kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min., po to suberkite migdolų drožles ir dar kaitinkite apie 15 min.
Iškočiokite apie 2 cm storio tešlos lakštą, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 10 min. Tada ant iškepto pado sukrėskite migdolų masę, ją gražiai išlyginkite, dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 25 min. 160 laipsnių orkaitėje. Iškepus palaukite, kol atvės, ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.