6 kiaušinių,
350 g cukraus,
po 3 šaukštelius maltų gvazdikėlių bei muskatų riešutų,
2 šaukštelių cinamono miltelių,
2 citrinų tarkuotos žievelės,
po 250 g maltų migdolų bei lazdynų riešutų,
po 200 g citrinų bei apelsinų cukatų,
1 pakelio arbatinių vafliukų (talerių),
250 g cukraus pudros,
3-4 šaukštų citrinos sulčių,
1-2 šaukštų uogų sirupo, šiek tiek praskiesto virintu šaltu vandeniu.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, suberkite prieskonius: gvazdikėlius, cinamoną, citrinų žieveles. Vienus po kitų įmaišykite maltus migdolus, riešutus bei cukatus. Šios masės kauburėlius šaukšteliu dėkite ant vafliukų ir kepkite 150 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
Tuo tarpu pasiruoškite glajų iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir 3 šaukštų vandens su uogų sirupu. Iškepusius sausainius išimkite iš orkaitės, papuoškite glajumi.