110 g sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinio trynio,
1 kiaušinio baltymo,
vanilinio cukraus,
130 g miltų,
žiupsnelio druskos,
100 g mėgiamų riešutų,
bruknių džemo.
GAMINIMAS:
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, įberkite vanilinio cukraus ir išplakite iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišykite tešlą.
Padėkite į šaldytuvą 30 min. Dubenyje išplakite kiaušinio baltymą. Riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite į lėkštę. Iš tešlos padarykite 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną merkite į kiaušinio baltymą, tuomet šiek tiek apvoliokite riešutais. Rutuliukus dėkite į kepimo skardą.
Nykščiu arba medinio šaukšto galu kiekviename sausainyje įspauskite duobutę ir ją užpildykite džemu. Pašaukite į 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 13-15 min. Vietoje bruknių džemo galite dėti kitą mėgstamą džemą ar uogienę. Sausainius galite išsikepti be džemo, juos galite laikyti visą savaitę, o džemo įdėti prieš pat vaišes.