200 g šalto sviesto,
100 g cukraus pudros,
1 apelsino tarkuotos žievelės,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus,
2 šaukštų apelsinų likerio,
20 g smulkiai sukapotų apelsinų cukatų,
300 g miltų,
75 g sumaltų migdolų riešutų,
1 kiaušinio,
50 g juodojo šokolado,
100 g apelsinų arba persikų uogienės.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukraus pudra, tarkuota apelsino žievele, druska, vanilės ekstraktu, apelsinų likeriu ir cukatomis. Sumaišykite miltus su maltais migdolais, sviestu ir išminkykite tešlą. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Palaikykite tešlą šaldytuve 3 val. Tuomet iškočiokite 0,5 cm storio lakštą.
Formelėmis išpjaukite sausainius. Dėkite juos į skardą, pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min. Atvėsinkite. Pusės sausainių viršų pamirkykite ištirpintame šokolade arba aptepkite juo ir padėkite džiūti. Likusių sausainių viršų patepkite uogiene ir sulipinkite su apteptais šokoladu.