Tortas "Triufelis" receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas "Triufelis"


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

140 g juodojo šokolado,
140 g sviesto,
2 šaukštelių tirpios kavos,
100 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
300 g rudojo cukraus,
1,5 šaukšto kakavos miltelių,
2 kiaušinių,
3 šaukštų riebios grietinėlės.

K r e m u i:
200 ml riebios grietinėlės,
50 g baltojo šokolado.

G l a j u i:
100 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
50 g rudojo šokolado.

GAMINIMAS:

Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sviestą supjaustykite kubeliais. Kavą iširpinkite 50 ml karšto vandens. Šokoladą ir sviestą dėkite į nedidelį puodą, supilkite kavą. Kaitinkite maišant ant nedidelės ugnies, kol masė pasidarys vientisa. Iškart nukaiskite. Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius, suberkite cukrų ir išmaišykite.

Kiaušinius išplakite. Toliau plakant supilkite grietinėlę. Šią masę supilkite į dubenį su miltais, išmaišykite. Atsargiai į dubenį supilkite ištirpintą su sviestu šokoladą. Išmaišykite. Kepimo formą (20x30 cm) išklokite kepimo popieriumi.

Sukrėskite paruoštą tešlą, išlyginkite ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Kepkite 1,5 val. Atvėsinkite formoje, atsargiai išimkite ir, suvyniokite į kepimo popierių, padėkite į šaldytuvą nakčiai. Šaltą biskvitą supjaustykite horizontaliai į 3 papločius.

Baltąjį šokoladą sutarkuokite. Grietinėlę užvirinkite, nukaiskite. Suberkite šokoladą ir išmaišykite. Įpilkite 1 šaukštą verdančio vandens, išmaišykite, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Tuomet šokolado masę išplakite. Baltą kremą padalinkite perpus, aptepkite 2 papločius, sudėkite vieną ant kito ir uždenkite trečiuoju.

Paruoškite glajų. Grietinėlę su cukrumi užvirinkite, nukaiskite. Įberkite tarkuotą šokoladą, įpilkite 1 šaukštą verdančio vandens. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Torto kraštus ir viršų aptepkite puse glajaus, leiskite sustingti, tuomet aptepkite likusiu glajumi. Galite apibarstytu tarkuotu šokoladu arba kakavos milteliais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668