300 g aguonų,
600 g obuolių,
8 kiaušinių,
250 g sviesto,
200 g cukraus,
8-10 šaukštelių manų košės,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
kelių lašų migdolų aliejaus,
šokolado aplieti,
cukraus miltelių.
GAMINIMAS:
Su pienu paruoškite manų košę. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalkite. Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia trintuve. Sviestą trinkite su cukrumi ir vieną po kito dėkite trynį. Kai cukrus ištirps, palaipsniui po šaukštą sudėkite aguonas ir tarkuotus obuolius.
Baltymus išplakite, supilkite į tešlą ir kruopščiai išmaišykite. Tada sudėkite manų košę, suberkite kepimo miltelius, įlašinkite migdolų aliejaus, išmaišykite. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 min., paskui sumažinkite ugnį ir kepkite dar 20-30 min.
Atvėsinkite ir apliekite tirpintu šokoladu. Palaikykite šaldytuve bent 3 val. Galite apibarstyti cukraus milteliais. Į pyragą galite įdėti razinų ar kitų džiovintų vaisių.