200 g miltų,
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių,
4 kiaušinių,
2 šaukštelių malto cinamono,
150 g skysto medaus,
150 g kapotų lazdynų riešutų,
150 g datulių,
150 g džiovintų figų,
150 g razinų,
125 g cukatų,
1 šaukšto romo arba
kelių lašų romo kvapo esencijos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite iki putų, supilkite romą, medų ir įplakite su kepimo milteliais bei cinamonu sumaišytus miltus. Figas ir datules supjaustykite stambiau, cukatus - smulkiau. Vaisių gabaliukus, kapotus riešutus, razinas suberkite į tešlą ir išmaišykite.
Ją sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą. Kepkite iki 160 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Iškepusią duonelę išimkite iš formos, ataušinkite ir 2-3 dienas palaikykite suvyniojusi į foliją.